Een andere man en vrouw 'Samen'

0 Berichten

Zo is 'man en vrouw' geworden

0 Berichten

Man en vrouw

Ik heb de vraag gekregen of ik een beeldje kan maken  van een vrouw en man , een stel dus. Ze willen het elkaar cadeau doen voor een speciale gelegenheid. Zo ben ik dus aan de slag gegaan en heb eerst de vrouwelijke figuur gemaakt en zover afgewerkt dat er niet al teveel meer gecorrigeerd hoefde te worden. Daarna de mannelijke figuur opgezet en bij elkaar geplaatst waarna ze elkaar konden omarmen. Ze staan een beetje van elkaar af en toch bij elkaar, dat heeft een symbolische betekenis. Maar het vertrouwen is er over en weer.

meer lezen 0 Berichten

Vriendelijker

En dit is dan het eindresultaat, het droogproces is aan de gang. Ik laat mijn werk meestal in het atelier drogen waar dat heel geleidelijke aan gebeurt doordat de temperatuur er lager en de luchtvochtigheid hoger is dan in je huis.

0 Berichten

Mag wel wat vriendelijker

Een nieuw portret waarmee ik nog volop aan de gang ben. Er moeten nog verschillende onderdelen goed uitgewerkt worden en ze moet ook wel wat vriendelijker worden……

0 Berichten

Portret maken is uitdagende bezigheid

Het maken van een portret is op dit moment voor mij een uitdagende bezigheid. Ik heb weer een nieuwe opgezet waarbij ik probeer het een bepaalde vriendelijke en geïnteresseerde uitstraling te geven en dat valt nog niet altijd mee. Als het portret droog is en daarmee een lichtere kleur heeft is de sfeer ook weer iets anders. Dit is een foto van het nog ongebakken portret.

0 Berichten

Kunstroute 2016 een succes

We hebben een goed bezochte kunstroute achter de rug met veel geïnteresseerde mensen die ook graag informatie wilden over hoe beelden worden opgebouwd, hoe lang ze moeten drogen voor dat je ze kunt bakken, welke glazuren je gebruikt, hoe lang je met iets bezig bent van het begin tot het eind,enz. enz. Al die vragen werken voor mij inspirerend om verder te gaan op de ingeslagen weg. 

0 Berichten

Resultaat workshop kunstroute 10 jarig jubileum

Dit zijn de geglazuurde windlichten die de deelnemers hebben gemaakt. Zij konden zelf bepalen welke kleur zij aan hun werkstuk wilden geven en zo is er een grote variatie ontstaan in eindprodukt. 

meer lezen 0 Berichten

4 nieuwe kippentegels klaar

Hier zijn de nieuwe kippentegels die vandaag uit de oven zijn gekomen. Ze zijn op verschillende manieren geglazuurd en bij 1060 graden gebakken. Ook stond in dezelfde oven een vogeldrinkbak met de afmeting 33x33x23 cm met een ruwe buitenstructuur. Het schaaltje is 3,5 cm diep en glad afgewerkt. Ik heb een samengestelde glazuur gebruikt die op bepaalde plekken over het hele oppervlak goudkleurig oplicht, zeker als de zon er op schijnt. Kleine vogels zoals roodborstjes, vinken, mezen e.d. kunnen er natuurlijk ook lekker in badderen.

meer lezen 0 Berichten

Portretten in klei

Vandaag ben ik weer begonnen met het opzetten van een portret. Meestal wordt uitgegaan van een massief blok klei maar ik zet het hol op. Eerst de buste waarbij ik precies hetzelfde te werk ben gegaan als bij het maken van de windlichten in de workshop. Nadat de vorm wat is aangedroogd heb ik er het hoofd op gemaakt. Ik werk met een dunne wand en laat de achterzijde open zodat ik bij het vormen van het gezicht dit aan de achterzijde tegendruk kan geven. Als blijkt dat het lichaam niet voldoende droog is en daardoor het hoofd nog niet kan houden, blaas ik er warme lucht over met een föhn. Het is daarbij wel oppassen dat het nu ook weer niet te hard gaat waardoor er barstjes optreden. Maar…al doende leert men! Eerst bepaal ik uiteraard de grootte van het hoofd. Daarop breng ik in het midden een verticale en horizontale lijn aan om de plaats aan te geven waar neus en ogen komen. Dan maak ik  de uitholling voor de ogen, breng een rolletje klei aan voor de neus, hetzelfde voor de mond en kin en werk dit uit. Meestal werk ik op een gladde manier, alle onregelmatigheden van de klei wegwerken, maar vandaag heb ik voor 40% 0-2mm chamotteklei gekozen en wil ik het wat ruwer houden. Ben benieuwd hoe het uitpakt….   

meer lezen 0 Berichten

10-jarig jubileumdag kunstroute Oostkapelle

Vandaag een workshop kennismaken met keramiek gegeven waarbij de deelnemers een windlicht hebben gemaakt. Dat is geen gemakkelijke opdracht om ongeoefend in 2,5 uur tijd zo iets voor elkaar te krijgen. Klei is eigenzinnig als je er mee aan de gang gaat, zakt gemakkelijk in of hang gemakkelijk scheef waardoor je de vorm verliest. Wij hebben om dat te voorkomen gebruik gemaakt van een zelfgemaakte mal, o.a. een ouderwetse weckfles die omkleed is met een laag karton. Toen zijn we gestart met het uitrollen van de klei tussen twee latten op een lap katoen. Nadat we de gewenste afmeting hadden (22 cm hoog en ongeveer 45 cm lang) konden we gemakkelijk de klei van de lap nemen om ook de achterzijde mooi glad te maken. Dan werd een dikke krant op de lap klei gelegd en om de vorm gedrapeerd (de krant dient ervoor om de mal straks gemakkelijk te verwijderen en om het water uit de klei op te nemen). Nu konden we met het versieren beginnen door motieven in te drukken en/of klei uit te steken. Sommigen wilden de ronde vorm wat wijzigen door de klei in te drukken of er een dierfiguur van te maken. Zo is er een variatie ontstaan in het uiteindelijke resultaat waarbij de ronde vorm het uitgangspunt was. 

meer lezen 0 Berichten

Nieuwe kippentegels op komst!

Kippentegel in wording
Kippentegel in wording

Deze week is de laatste kippentegel verkocht dus nu moet ik snel aan de slag om nieuwe te maken. De eerste opzet is gemaakt en de afbeeldingen zijn allemaal anders. Er is een tegel waarop een haan met een hen staat te kletsen. Op een andere tegel staan vijf kippen heel nieuwsgierig te kijken wat er zoal gebeurt. Zo zijn er veel verschillende scènes in beeld gebracht. Ze worden weer net zo leuk als de vorige, alleen duurt het nog even voor ze klaar zijn want ze moeten nog afgewerkt worden, drogen en biscuit gestookt worden. Daarna glazuren en opnieuw stoken tot ze weer te koop zijn.  

meer lezen 0 Berichten

Kunstroute Oostkapelle 2 en 3 september 2016

We kijken uit naar de tweede kunstroute dit jaar op 2 en 3 september. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe kunstwerken voor in de tuin  en voor binnen. Ik heb deze keer het maken van spelende kinderen in gedachten maar of het ook gaat lukken dat moeten we nog even afwachten

 

Voor meer informatie over de Kunstroute Oostkapelle verwijs ik jullie  naar de website.

meer lezen 0 Berichten